Elke dag wordt onze app door heel veel mensen gebruikt. In Nederland, maar ook daarbuiten, leggen onze gebruikers heel wat kilometers af.
Benieuwd hoe het zit met wet- en regelgeving in het buitenland? Check het hier.
🇳🇱 NEDERLAND
🇧🇪 BELGIË
🇩🇪 DUITSLAND
🇩🇰 DENEMARKEN
🇫🇷 FRANKRIJK
🇱🇺 LUXEMBURG
🇵🇱 POLEN
🇳🇴 NOORWEGEN
🇸🇪 ZWEDEN
🇫🇮 FINLAND
🇮🇹 ITALIË
🇬🇧 VERENIGD KONINKRIJK
Overige landen
Je route plannen en incidenten melden kan in heel Europa en Turkije. En wij melden je daar precies waar de vaste flitspalen staan.
De meeste overheden in Europa zijn net als wij van mening dat onze app het rijden veiliger maakt. We hebben hieronder in het kort uitgelegd welke landen afwijken en waar je dus extra moet opletten. Het gebruik en daarmee het risico van de Flitsmeister app en producten is altijd onder eigen verantwoording.
Duitsland
Volgens de wet (dd 23-02-2023) blijft het app-verbod van toepassing op bestuurders en passagiers.
Verder is het onduidelijk hoe de politie moet bewijzen dat je een flitsapp gebruikt. Voertuigen mogen niet zonder redelijk vermoeden worden doorzocht. Dit geldt natuurlijk ook voor smartphones. Het gebruik van flitsapps kan daarom nauwelijks worden gecontroleerd. Mocht je tóch in de unieke situatie komen dat je staande wordt gehouden omdat je de signalering aan staat, dan is de boete 75 euro (wijzigingen voorbehouden).
Frankrijk
In de app geven wij exacte locaties van de flitsers. De wetgeving in Frankrijk zegt echter dat we alleen gevarenzones mogen tonen. Voor nu ligt de verantwoordelijkheid bij jou om deze signalering aan of uit te hebben.
Zwitserland
De wetgeving in Zwitserland zegt dat weggebruikers geen apps of systemen mogen hebben in de auto die waarschuwingen geeft. Dit betekend dat je volgens de wet de Flitsmeister app moet verwijderen en geen producten in de auto mag hebben.
Slowakije, Cyprus, Turkije en Zuid-Oost Macedonië
In deze landen zijn alle systemen en onze app die waarschuwen voor flitsers, verboden.